Hantverksutbildning i anrikt repslageri

Hej alla kära repslagarvänner!

Här ute på Lindholmen pågår just nu för fullt Repslageriutbildning för Litorinas båtbyggarlinje.

Det är ett vetgirigt härligt gäng som trotsar den råa kylan i den unika Repslagarbanan från slutet på 1600-talet som nu åter fylls med traditionellt hantverk som det anstår den vackra byggnaden. Märkt av flagna ådror av åren som gått spinner nu kronhjulen åter och ”baklängesyrket” som repslagaren i folkmun kallades, har nu fått gestalter i form av bl.a. Jesper och Emil, två ungdomar som nu axlar den ansvarsfulla uppgiften att få inblick i repslageriets vetenskap!

På bilden syns från vänster, Kenny Karlsson, Gösta Ekwall, Emil Karlsson, Mats Hjalmarsson samt Sten Swedlund VHFK

Sittande: Jesper Svedlund och läraren Christoffer Åström.

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.

Comments are closed.

Se samtliga nyheter