Besök lindholmen

Kom och besök ett Världsarv i Världsklass!

Vi erbjuder exklusiva visningar för såväl grupper som den enskilde besökaren:

Vi vill även välkomna våra polska besökare!

Wyciezki zprzewodnikiem w jes.polskim –patrz –http://www.stenaline.pl/do-szwecji/rejsy-turystyczne/atrakcj-blekinge

 

VärldsarvsturerReguljära turer

BussgrupperInbokade gruppbesök

VärldsarvsturVärldsarvstur med repslageri

KonferensMöten i världsarvsmiljö!

Program för bokning av bussresa enligt följande beskrivning:

Upplev världsarvet – örlogsstaden Karlskrona

Varvshistoriska föreningen i Karlskrona (VHFK), Marinmuseum och Blekinge museum välkomnar er att uppleva världsarvet Örlogsstaden Karlskrona. Ni erbjuds en upplevelse ni sent kommer att glömma, besök på Sveriges enda marinbas, där ni får se det gamla varvet. Givetvis ingår en visning av den världsunika Repslagarbanan, där ni får göra ert alldeles egna rep enligt traditionella metoder. På Karlskrona örlogsvarv besöker ni Wasaskjul och Polhemsdockan, som på sin tid beskrevs som ”världens åttonde underverk”.

På Marinmuseum, som är ett av Sveriges äldsta museer, får du uppleva den svenska marinens spännande historia, från stormaktstiden fram till kalla kriget. Vår guide berättar om galjonsbilderna som överlevt sjökrig och katastrofer. Beskåda 1700-talets marina spjutspetsteknologi i form av äkta och unika fartygsmodeller.

Väljer ni att stanna två dagar så kommer även Herr Grevfen ta emot er i amiralgeneral Hans Wachtmeisters vackra palats från 1705, Grevagården på Blekinge museum. I visningen berättas om huset och om livet i Karlskrona och Blekinge för 300 år sedan. Hur var livet på landsbygden? Hur hade man det i den nybyggda staden Karlskrona? Vi följer människorna i livets alla skiften från glädje till sorg och får en inblick i såväl männens som i kvinnornas och barnens värld.

Vi har satt ihop två paket enligt nedan stående program. Paketen utgår från att ni kommer med egen buss och har tillgång till den under er vistelse i Karlskrona.

 

För mer information och bokning

Vänligen kontakta Karlskrona Turistbyrå för bokning,

Tel 0455-30 34 90 eller 0455-30 34 91

www.visitkarlskrona.se

Varmt välkomna!

   

 

.