Besök av Vikingaskeppet Sif Ege

Under helgen den 21-22 mars har vi haft förmånen att få vara värd för ett besök av besättningen från Vikingaskeppet ”SIF EGE” från Fredrikshamn i Danmark, de ville slå ett lindbast rep till deras skepp. För detta avseende valde de att besöka vår repslagarbana i Karlskrona och tillverka detta för hand, detta brukar tillverkas med maskinellt annars i Älvängens repslagarbana i Göteborg.

Det var genuina hantverkshänder som kände in materialet inför i hopslagningen av dukterna, en massa ”känsla” innan själva slagningen, summan blev till slut 50 meter rep till ”fallet” i vikingaskeppet.

Det var ett härligt gäng som besökte oss, trots vissa språksvårigheter så stod hantverks glädjen högt i tak och förenade alla i många härliga skratt, vi är väldigt stolta över att få gästas av denna härliga besättning, och vi önskar dem lycka till med deras seglatser i sommar!

P.S. Vi værdsat virkelig din viden og håber at mødes igen i sommeren, varmt velkommen tilbage!

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.

Comments are closed.

Se samtliga nyheter