Varsågod Peter har ordet…

Vi skulle gärna vilja presentera några betydelsefulla personer som är engagerade i Varvshistoriska föreningen i Karlskrona, VHFK.

VHFK har sedan år2004 bl.a. varit den drivande motorn bakom ”Repslagarbanans” iordningställande och genomför dessutom visningar för alla som vill uppleva det levande unika världsarv som är beläget här på Lindholmen i Karlskrona.

Vi kommer emellanåt att presentera några personer och låta de berätta sina upplevelser och vad som är tjusningen och drivkraften i deras engagemang för VHFK, världsarvet Karlskrona…

Vi startar upp med att presentera en profil som många kanske känner igen …

Varsågod

Peter har ordet…

När jag lade journalistiken och tevereportagen på hyllan för ett drygt år sedan sakandes det som väl var inga uppgifter för att tiden bara skulle gå. Det fanns planer både på det ena och andra. En del har jag uppfyllt andra inte. När Sten Swedlund ringde mig och villa ha med mig i gänget runt Repslageriet fanns det aldrig någon tvekan.

-Självklart, tänkte jag.

Jag har ett grundmurat historiskt intresse och att så här på nära håll få vara med om att sprida kunskap om Karlskrona och dess unika historia är en ynnest. Det är dessutom väldigt spännande att se hur mycket kunskap om både varvshistoria och repslageri som finns bland alla eldsjälar som jobbar med de här frågorna.

Min egen roll i VHFK och Repslagarna är att få en journalistisk syn på verksamheten. Att hjälpa till med pressmeddelanden och inbjudningar till olika aktiviteter.

Nu ser vi närmast fram mot en händelserik vår och sommar med massor av aktiviteter och besökare på Lindholmen. Vi vet att intresset bland allmänheten är stort att få komma hit och känna tjärdoft och se hur den blå tråden tvinnas in i repen.

Skulle jag få önska mig något vore det ett större engagemang från kommunen och ett smidigare sätt att lotsa in spontanbesökarna genom varvsområdet. Det hade varit kul med en liten färja som rustades upp och att den därmed kunde köra besökare mellan Stumholmen och Lindholmen varje heltimme under högsäsong.

Hoppas kan man ju?

 

 

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.

Comments are closed.

Se samtliga nyheter