Gesällprov i repslagning i sikte!

Repslagarutbildningen del två är nu avklarad.

Under  sammanlagt en vecka har nu åter igen våra ambitiösa unga flickor och pojkar fått ännu en större inblick i repslageriets mångtusenåriga hantverk, detta sker också i den för årstiden, kalla råa miljön i Repslagarbanan från år 1692!  Det är en häftig upplevelse som dessa ungdomar upplever och dessutom för de hantverket vidare i sina diskussioner  och berättelser om utbildningen.

Det är med stor glädje vi ännu kan konstatera och ha förhoppningar på  att det skall bli en hantverksutbildning  med gesällbrev och på så sätt  bevara den uråldriga vetenskapen om  människans bruk av rep i alla tider.

På bilden ser vi   unga ”danska” repslagare som tidigt visar intresse för repslagning , här tillsammans under Kustkultur veckan 2012 i Danmark med den drivande projektledaren av Repslagarutbildningen, Sten Swedlund.

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.

Comments are closed.

Se samtliga nyheter