“Corderie Royale” VS Repslagarbanan Karlskrona..

Vi har ni inlett en vänskaps epok mellan vårt trevliga och intressanta besök  från  Rochefort i Frankrike.

Under deras besök slog vi ett “vänskapsrep” emellan våra anrika och unika repslagarbanor, vi avslutade även besöket med en kraftmätning rent bokstavligen där Frankrike gick segrande ur, trots ett benhårt motstånd…

Rochefort ligger söder om staden LaRochelle som är huvudstad i Charante-Maritime provinsen, staden grundades år 1666 för att fungera just som en flottbas. 

Rochefort är också en hamnstad  där vi har gemensam historia med deras motsvarighet till repslagarbana “Corderie Royale” (Kungliga Repslageriet) som när det stod klart år 1669 då var Europas längsta byggnad.

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.

Comments are closed.

Se samtliga nyheter