VHFK anordnade seminarium

Hej alla!

Under den senaste tiden har VHFK varit en del i viktiga evenemang i Karlskrona, vi har verkat som en drivande del i vårt världsarv, samt även genomfört ett historiskt tekniskt seminarium dessförinnan, medverkade vi Varvsforum -2014, nätverket Svenska varv (huvudarrangör där ideella varvshistoriska föreningar, IF-metall och Sjöhistoriska museet ingår) som vill understödja och inspirera lokala projekt samt arbeta för forskning och utställningar som belyser varvens betydelse i industrisamhället.

VHFK – Varvshistoriska föreningen i Karlskrona har under två dagar stått värd för ett seminarium där 25 svenska och internationella experter har diskuterat industrihistoriska miljöer och hur man gör dem attraktiva och tillgängliga för besökare.

– Vi behöver metoder som gör det möjligt att lyfta fram det intressanta i vår industrimiljö, säger Tom Ohlsson VHFK. 

Det är här utgången för våra vidare diskussioner och visioner. En sammanfattningsvis mycket innehållsrikt och tänkvärt seminarium, diskussioner utbyttes med erfarenheter och hoppfullhet över att öka intresset av det historiskt teknisk unika som redan finns i vår närhet.

Det historiskt tekniska seminarium som VHFK arrangerade varade i två halvdagar 13 samt 14 maj.

 

 

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.

Comments are closed.

Se samtliga nyheter