Basareholmen, en av våra intressanta öar i Karlskrona skärgård

Lördagen den 4 maj  var vi inviterade att besöka ”Basareholmen” tillsammans med ytterligare antal guider från Karlskrona, det var en av de första härliga dagarna vi möttes av den efterlängtade  vårsolen som värmde upp våra vinterbleka ansikten  efter en låååång och kall vinter!

Vi njöt och humöret var på topp inför den stundande utflykten med skärgårdsbåten ”Blekinge”, där vi möttes av en dragspelande skeppare  som välkomnade oss ombord, lite bråttom fick man ju  att gå ombord eftersom en solplats  vid relingen hägrade, det blev lite armbågar men vad gör man inte för få  en sådan eftertraktad sittplats!

Denna skärgårdstur, sträckte väl sig till ca 8 minuter på sin höjd men att få sitta där tillsammans med alla dessa människor som är berikade med så mycket kunskap och berättarglädje om staden Karlskrona och dess historia, det var häftigt!

Det hostades och snörvlades lite av sista slängen av vinterförkylningar emellanåt .

Basareholmen  var en riktig upplevelse, vi blev guidade av en mycket levande berättare Olle Melin. Olle är en personlighet utöver det vanliga, han kan så mycket om Karlskronas militära anläggningar och han kan fånga ögonblicken så där  underhållande så att varje guidning blir sådär oförglömlig som man gärna vill att det ska vara.

Man vill helt enkelt veta mer och mer…

Basareholmen är en ö där man stort sett har slängt ”nycklarna”  till under slutet av sextiotalet och lämnat ön precis så där orörd och hemlig.

Båtresa hem, 8 min,+ kaffe och härlig go räkmacka ombord, gott!

Här ser vi VHFK:s guider från Vänster, Britt-Marie, Sten och Lasse i land på Basareholmen

Slutligen vill vi i VHFK , rikta ett STORT TACK till  Malin och Lena som gjorde denna trevliga utflykt så bra!

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.

Comments are closed.

Se samtliga nyheter