Varmt välkomna till repslagarnas säsong 2013

Varmt välkomna till Repslagarnas säsong  år2013!

Trots att hela Sverige i skrivande stund har ett massivt snötäcke och temperaturen utanför  visar tvåsiffriga celsiusgrader, så är vi faktiskt på väg, på väg till vårsol och sommar säsong.

Vi har nu lagt säsong 2012 bakom oss en händelsrikt och givande säsong med betoning på ”kallt”. Denna säsong gav oss mycket trevliga och intressanta möten med alla turister som ville uppleva vårt levande världsarv.

 Vi hade även förmånen att få träffa 550 st vetgiriga och härliga ungdomar i Karlskrona kommuns  nästan alla 5: klassare i våras som kom och delade kunskapen om vårt levande världsarv här ute på Lindholmen, det är vi extra stolta över!

Nu ser fram emot en mycket spännande och händelsrik säsong, vi har mycket att bjuda på den här säsongen, vi ger er här en liten försmak på vår agenda!

1)  I år kommer vi att arrangera ”Varvsvandringar” till fots varje helg kl 14.00-16.00 med början  den 4maj, vi beräknar avsluta dessa i slutet av september.                            (Håll utkik för mer info)

2) Nytt Unikt besöks mål för VHFK, ( Varvs historiska Föreningen i Karlskrona)   det sk tillhörande Pumphus  intill Polhemsdockan från 1700-talet kommer att ingå i vår visningsverksamhet i denna säsong. Vi kommer att presentera denna med ett sk animerat bildspel.    ( Håll utkik för mer info)

3VHFK     ( Varvs historiska Föreningen i Karlskrona)   kommer att öppna i vår-2013 ett  modernt mötesrum i historisk anda beläget på Repslagarbanans andra våning.

Styrelserum  beläget i ett levande världarv med möjligheter att både kunna smaka på vår egna ”Repslagarsoppa” och få delta med sina mötesdeltagare med”slå” ett eget rep tillsammans!   ( Håll utkik för mer info)

Vår förhoppning är att sprida kunskap och nyfikenhet kring vårt marina världsarv , samt att ni delar med er  av er upplevelse  kring ert besök här, tillsammans gör vi då vårt världsarv i allra högsta grad levande!

Återigen varmt välkomna till säsong 2013 på Lindolmen och Repslagarbanan i Karlskrona!

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.

Comments are closed.

Se samtliga nyheter