Paketresor till världsarvet i Karlskrona

Genom ett samarbete mellan Varvshistoriska Föreningen i Karlskrona (VHFK), Marinmuseum och Blekinge Museum  kommer det nu att erbjudas “paketresor” till världsarvet, örlogstaden Karlskrona på en respektive två dagar.

Samarbetet har kommit till för att få föreningar, organisationer, reserrangörer intresserade och dessa kan då erbjudas ett enkelt sätt att besöka vårt värlsarv i Karlskrona.

Här ryms den svenska marina historien från stormaktstiden till det kalla kriget .En “endagsresa” innebär bland annat ett besök på Sveriges enda marinbas med det gamla varvet  och den gamla Repslagarbanan från år 1692.

Här får besökarna själva slå rep, säger Sten Swedlund, från Varvshistoriska föreningen Karlskrona( VHFK), han berättar gärna om den blå tråden som finns i alla rep som är slagna på reslagarbanan i Karlskrona.

Vi hoppas och tror att det här ska locka hit grupper som vill få en god inblick i världsarvets historia utan att bli ruinerade säger Sten Swedlund vidare.

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.

Comments are closed.

Se samtliga nyheter